1. Home
  2. Workflows
  3. Hoe kan ik meertalige workflows maken?

Hoe kan ik meertalige workflows maken?

Heb je een diverse groep werknemers die verschillende talen spreken? Maak je geen zorgen, Headlight dekt je.

Headlight ondersteunt op Jinja gebaseerde sjablonen in de meeste configuratiebestanden. Dit betekent dat je naast het gebruik van parameterverwijzingen in je sjablonen, ook if-else statements kunt gebruiken.

Deze functie kan worden gebruikt om meertalige workflowsjablonen mogelijk te maken die je werknemers in hun taal aanspreken. Elke parameter in je workflows die van het type medewerker is, heeft een taalcode-attribuut in ISO 639-1-formaat. Dit is een code van 2 letters in kleine letters, bijv. nl, en of de. Deze code komt overeen met de taalinstelling die de werknemer heeft geselecteerd in zijn account.

Hoe maak ik taalvoorwaarden in mijn sjabloon?

Je kunt taalvoorwaarden op dezelfde manier maken als andere voorwaarden in Headlight. Concreet gebruik je de volgende syntaxis:

{% if exampleTest %}
     Text if exampleTest is true
{% elif exampleTest2 %}
     Text if exampleTest2 is true
{% else %} Fallback result if none of the other conditions were true
{% endif %}

De bovenstaande structuur toegepast op een meertalig bericht zou er als volgt uit kunnen zien:

{% if driver.language_code == ‘nl’ %}Goedemiddag {{driver.first_name}}!
{% elif driver.language_code == ‘en’ %}Good afternoon {{driver.first_name}}!
{% else %}Good afternoon {{driver.first_name}}!
{% endif %}

Natuurlijk kun je je hele bericht inkapselen en nog steeds andere parameters binnen de blokken gebruiken.