1. Home
  2. Workflows
  3. Een lopende werkstroom en de bijbehorende taken sluiten

Een lopende werkstroom en de bijbehorende taken sluiten

Het sluiten van een lopende workflow en de bijbehorende taken is een eenvoudig proces. Hier is een stap-voor-stap handleiding om je er doorheen te helpen:

1. Navigeer naar Workflows: Ga eerst naar de sectie ‘Workflows’ in je systeem.
  2. Ga naar Workflow Operation: Zoek en selecteer ‘Werkstroombewerking’ in de sectie Werkstromen en kies vervolgens ‘Lopende werkstromen’. Dit toont alle workflows die momenteel actief zijn.
  3. Zoek de gewenste workflow: Blader door de lijst met lopende workflows om de workflow te vinden die je wilt sluiten. De lijst staat onderaan het scherm.
  4. Details workflow openen:
    • Klik op het “procespictogram” (dat op een stroomdiagram lijkt) rechts van de workflow die je wilt sluiten. Je kunt ook op de lijstvermelding van de workflow klikken en dan ‘Details’ selecteren.
    • Deze actie opent een gedetailleerde weergave van de lopende workflow.
  5. Sluit de workflow: In de rechterbovenhoek van de gedetailleerde weergavepagina vind je de knop “Workflow sluiten”. Als u op deze knop klikt, wordt het workflowproces beëindigd.
  6. Bevestiging voor taakverwerkers: Als iemand na het sluiten van de workflow probeert openstaande taken te openen die aan deze workflow zijn gekoppeld, krijgt hij een melding te zien met de tekst “Verzoek is gesloten”. Dit geeft aan dat de taak niet langer actief is door het sluiten van de workflow.